#luamunAVION - o campanie prin care copiii români strâng bani pentru primul avion medical din România.

Dorința noastră este ca odată cu lansarea proiectului #luamunAVION să putem cumpăra din banii strânși de toți copiii din România primul avion medical din România.

De la debutul pandemiei COVID-19, în martie 2020, și până în prezent am transportat săptămânal copii către tratamente din alte țări sau i-am adus acasă punându-le la dispoziție zboruri private. După tot acest efort depus și după conștientizarea necesității existenței unui serviciu de ambulanță aeriană, ne-am asumat achiziționarea unui avion pe care să îl putem pune la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de transport în afara țării pentru a ajunge la tratamentul de care are nevoie, complet gratuit.

În ajutorul nostru au sărit o gașcă de copii dornici să își pună în față talentele și să le vândă sub diferite forme.

Sunt mici, dar așa cum cred în Moș Crăciun și în unicorni, așa cred și în puterea lor de copii de a strânge banii pentru un avion. Au însă nevoie de sprijinul vostru, al oamenilor mari.

Ei au mai strâns bani pentru noi, au vândut limonadă, și-au donat alocația și au donat banii de la “Zâna Măseluță”.

De această dată își propun să reușească să strângă banii necesari până pe 1 iunie 2021 și astfel să facă, ei copiii, un cadou celor care au nevoie de tratament în străinătate.

Dacă ești copil, alătură-te și tu cauzei lor, orice poate strânge bănuți, idei avem cu toții.

Poți descărca ghidul de idei de mai jos și dacă consideri că una dintre ideile prezentate ți se potrivește, scrie-ne pe adresa de mail contact@asociatia-blondie.ro mai multe despre tine și ideea ta, iar noi te luăm în gașca copiilor care vor cumpăra un avion.

Cu cât sunt mai mulți copii cu atât pot strânge banii mai repede.

126431572_111306607467414_76046368216882

Sabina a venit către noi și ne-a spus că ea are o mulțime de mărgele și că i-ar plăcea să facă mai multe bijuterii pe care să le vândă să #luamunavion.

Ea deja s-a pus pe treabă și a început să facă brățări pe care le vinde pe pagina dedicată lor. Dacă vrei să comanzi și tu, ar trebui să îți rezervi una cât mai repede, cât mai sunt pe stoc, deja are câțiva clienți. Poți comanda lăsând un comentariu la postarea de aici: brățările Sabinei

126818040_111306834134058_58962649294818
126427379_111306907467384_28010996144054

Ideea lui Matei este să gătească 10 porții de paste pentru cei care lucrează de acasă, pe care să le vândă pentru #luamunAVION!

“Matei a descoperit plăcerea de a mânca paste cam la 4 ani. La început se mulțumea cu ce găteam eu, dar în scurt timp a vrut să facă el totul, să caute arome noi, să condimenteze diferit și să găsească noi rețete. Făcea diferite pariuri cu mine, pe care eu le pierdeam și cumpăram tot ce spunea el.

Cât de mult adora Matei să facă paste?! Anul trecut eram în Leuven după o intervenție chirurgicală și doamna Doctor Psiholog l-a întrebat pe Matei, care era mereu grav și trist: “Ce îți place ție să faci Matei? Ce te poate face fericit?”. Matei i-a răspuns: “Să gătesc paste, dar nu să pun sos din borcan și să fierb paste, ci să gătesc efectiv paste.” Apoi i-a arătat lui Matei că are acolo tot ce-i trebuie - vase, aragaz etc. și i-a spus că poate găti orice dorește.

A doua zi am fost și am cumpărat tot ce îmi ceruse el și a gătit paste, în spital. Am mers cu oala în încăperea unde se servea masa și am mâncat cu toții. Matei zâmbea pentru prima oară în 5 saptamani. Povestea în engleză cum a făcut pastele, era fericit și fața lui radia de satisfacție. Doctorita mi-a spus apoi: “L-am cunoscut acum pe Matei, e asa diferit!”.

În seara aceea i-am spus lui Matei că mă bucur că s-a simțit bine și a putut să gătească, iar el mi-a răspuns: “Îmi era rău, dar nu ți-am spus că m-ai fi oprit.”, ne povestește Flori, mama lui Matei, unul dintre copiii care strâng bani pentru primul avion medical din România. #pasteINIMOASE

Poți comanda o porție de paste lăsând un comentariu la postarea de aici: pastele lui Matei

126515013_110358470895561_24936040709957

Dacă ești adult, sprijină una dintre acțiunile copiiilor, cumpărându-le produsele și hai să #luamunavion împreună cu ei.