Luăm un avion

De la începutul crizei COVID-19, odată cu restricționarea zborurilor mulți copii plecați la tratamente sau operații în Europa, au rămas blocați în străinătate, neputând să se întoarcă acasă.
Cei care aveau nevoie să meargă la tratament în străinătate, pentru că tratamentul nu se putea efectua în țară, nu au mai avut cale de transport.
       La scurt timp după ce România a intrat în stare de urgență ne-a fost cerut ajutorul prima dată, să aducem acasă un copil în vârstă de 7 luni, operat pe cord de mai multe ori, din cea mai roșie zonă a globului, Milano.
Câteva zile mai târziu, pe 27 martie 2020 am reușit să-i aducem acasă pe Darius și familia lui cu un avion privat.
       De atunci ni s-a cerut ajutorul pentru mai mulți copii. Într-un an de zile am ogranizat zboruri private pentru 91 de copii și 5 adulți, plus o ambulanță terestră.
       În România, persoanele care au nevoie de tratament în străinătate își pot deconta valoarea tratamentului prin completarea formularului E 112, însă nu și valoarea transportului, care de cele mai multe ori este imposibil de suportat de către pacient.
Cele mai recente date statistice arată că în anul 2018 684 de persoane au plecat în străinătate în baza formularului E 112, aproximativ 2 persoane/zi.
        În prezent, România nu deține o ambulanță aeriană cu care să transporte cazurile medicale în afara țării, având licență de zbor doar pentru zborurile interne sau în cazurile de catastrofă în care sunt implicați cetățeni români.
        După tot efortul depus în ultimul an și realizând cât de mare este nevoia ca România să aibă o ambulanță aeriană, am decis să ne asumăm achiziționarea unei aeronave pe care să o transformăm în ambulanță aeriană pe care să o punem la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de un transport aerian medical, în mod gratuit.

Un zbor Blondie arată cam așa

Într-un an de zile

Am zburat de 52 de ori