Asociația Blondie s-a născut pentru a oferi copiilor bolnavi și singuri șansa la o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual.

Misiunea noastră este de a reduce mortalitatea și de a crește șansele la viață ale copiiilor cu afectiuni grave în risc social.

Această categorie de copii ignorată și discriminată este cel mai vulnerabil segment al societății, cu un set de nevoi specifice și foarte complexe.
De aceea, pentru a reuși, ne propunem să construim un sistem etapizat prin care copiii cu afecțiuni medicale grave și cu risc de părăsire să primească susținerea necesară pas cu pas. Vom ajuta copiii, dar și familiile care trebuie să îi îngrijească – odată urgența medicală rezolvată, precum și comunitățile care trebuie să îi accepte, înțeleagă și sprijine în dezvoltarea lor ulterioară.

Dincolo de sprijinul financiar, vom aduce sprijin emoțional cu ajutorul voluntarilor, și sprijin educațional cu ajutorul experților. Totodată, vom preveni aceste cazuri grave, asigurându-ne că fiecare naștere are loc la spitalul care e pregătit să intervină în modul cel mai potrivit cu afecțiunea nou-născuților.

Totul a pornit de la Cristi, un băiețel blond și singur în spitalul din Constanța. Alintat Blondie, Cristi era grav bolnav, avand o malformație cardiacă congenitală în care cele două artere mari sunt inversate. Șansa lui la viață a fost un articol în ziarul "Ziua" cu titlul "Micuțul Cristi are nevoie de o operație la Cluj". Atunci, Adelina Toncean, fondatoarea asociației a știut că va fi copilul ei. La vârsta de doi ani, Cristi a fost luat în plasament. Timp de 11 ani, Blondie nu a trăit niciodată ca un copil bolnav. Deși știa că va muri. 

25 octombrie 2014 este ziua în care Blondie a murit. Avea doar 13 ani. 

Pagini din jurnalul lui Cristi

89269656_132717128260102_499173682965800

Blondie este despre alint. Despre iubirea pe care o dai oricărei vieți, indiferent că este lungă sau nu. Este mâna pe care o ții strâns până la ultima răsuflare. Este despre a nu muri nimeni înainte să afle cum e să fii iubit.

Culoarea roz este culoarea pe care copiii cardiaci o au imediat dupa intervenția medicală care le salvează inimile. Roz înseamnă bine, înseamnă o inima sănătoasă. Ne place să credem că totul va fi roz! Bine si roz!

Apariții media

Închiriază avioane pentru a duce copiii gravi bolnavi în străinătate

1a.PNG
s.PNG