top of page
Untitled-1-03.png

Irene, 1 an si 10 luni
Glioblastom de grad înalt

Nu o prea atrag jucăriile cu care o îmbiem în studio. „E în etapa în care preferă sticlele și cablurile… Bagă în gură totul! Și are câteva luni de când a început să exploreze, după ce a stat atâta imobilizată. Avea o sondă nazo-faringiană, de nici nu se putea întoarce pe burtă”, spune mama Cristina Elena Ciucu.

 

"Ca să reușim să facem zborul ei am vândut brățări Blondie. Era multă disperare în ideea noastră, dar, efectiv, nu mai vedeam nicio altă cale de a găsi banii pentru zbor. Culmea, nu numai că nu a fost o idee proastă, dar a fost atât de bine primită! Nu ne venea să credem – am strâns banii pentru zborul lui Irene!"

– Adelina Toncean

 

Fiica ei, Irene Maria, s-a născut pe 11 februarie 2021, la Sanador, în București, cu glioblastom de grad înalt, o tumoră cerebrală. „Un tip de cancer rău”, spune tatăl Marius Ciucu. La două luni, părinții au dus-o la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Credeau că are reflux gastroesofagian, și au descoperit o tumoră pe creier. La „Grigore Alexandrescu” micuța a suferit trei operații: prima, pentru extirparea tumorii, pe 7 mai, apoi a trebuit scos lichidul ce s-a acumulat între timp în cutia craniană, iar apoi alte puncții chinuitoare. Apoi familia Ciucu a prins „avionul marilor speranțe”, zborul Blondie nr. 120 din 15 iunie 2021, către Paris. Au urmat șase intervenții la Necker, în Paris. 47 de zile de spitalizare. Iar acum e sub monitorizarea medicilor de la clinica „Gustave Roussy”, din Franța. „A rămas cu un deficit pe partea stângă, nu are un control 100% pe mâna și piciorul stâng. Și are, din naștere, un strabism divergent alterativ, va avea nevoie de o intervenție la nivelul mușchilor oculari”, spune Marius. „Dumnezeu face minuni. Iar rugăciunile sunt foarte importante. Chiar dacă am trecut prin încercări foarte grele, îi mulțumesc, căci datorită lor am înțeles ce înseamnă să iubești”, spune mama Cristina Elena.

bottom of page