top of page
Untitled-1-04.png

Enoh, 1 an și 8 luni   
Glioblastom de grad înalt

Enoh s-a născut pe 15 mai 2021 la Botoșani, cu hipoplazie de cord stâng. La câteva zile a fost transferat la Spitalul Sfânta Maria din Iași. „Când ne-au dus cu salvarea de la Botoșani la Iași, mă întrebau cei de pe ambulanță: «Unde vreți să mergeți pentru intervenție? În Italia?

Am fost șocată! Ce Italia, unde, de ce, cum, ce intervenție? La Iași am aflat că starea copilului e foarte gravă și nu are cum să fie operat în România. Medicii au luat legătura încă de când eram în maternitate, iar când am ajuns la Iași, dosarul era deja în pregătire. A fost o minune de la Dumnezeu cum au lucrat toate documentele, prin niște medici speciali, pașaportul certificatul de naștere, procura, totul gata într-o singură zi”, își amintește mama Silvia Bouleț, 24 de ani. „Blondie au venit de la București și ne-au luat de aici, de la Iași, până în Milano.

Am ajuns la Clinica San Donato pe 27 mai și pe 31 a fost prima intervenție. Până acum au fost cinci intervenții. Ar fi trebuit să fie cele trei normale – Norwood, Glenn și Fontan –, dar au fost multe complicații. A fost un caz atât de complex, încât nu îi mai dădea nimeni șanse după intervenția a doua.

 

"Zborul ăsta! Wow! Enoh din Iași și Ezra din Cluj. Cu două zile înainte, aveam în cont mai puțin de 1.000 de euro și aveam nevoie de 70.000 de euro. Mi-a fost clar că nu vom putea să găsim un sponsor atât de repede și că trebuie să facem cauza lor atât de virală, încât să reușim să strângem toți banii într-o zi. Cineva a trimis postarea către Cabral și de la el a ajuns la Chef Florin Dumitrescu și Mihai Bobonete și la alți mii de oameni. Și am strâns 70.000 de euro într-o zi! Mi-au spus a doua zi cei de la TAROM că le-a fost teamă că nu vom reuși. Am râs și le-am spus că aș sparge și magazine pentru a mai face un zbor. "

– Adelina Toncean

 

Medicii ne-au chemat și ne-au spus că au făcut tot ce au putut și se așteaptă la o minune sau la ce e mai rău. ” Au stat patru luni la San Donato după prima intervenție. La o săptămână după ce au revenit în România s-au internat la

Spitalul Sf. Maria, din cauza unei pneumonii. Starea lui Enoh s-a agravat și au zburat din nou cu Blondie la Milano, unde au rămas până când bebelușul s-a vindecat de pneumonie și a fost pregătit pentru a doua intervenție. „A doua oară am stat foarte mult. Nici nu mai știu cât”, spune mama, „pentru că organismul lui a respins Glenn-ul. Exact după două zile de la intervenție, a făcut hemoragie inimioara, au trebuit din nou să-l deschidă, să îl aspire.

Și apoi iar, pentru că n-a mers cu Glenn, iar a fost nevoie să-l descoasă, să aducă totul înapoi la stadiul de Norwood. Pentru că uite că el nu putea să supraviețuiască cu Glenn.” S-au întors acasă în România și după vreo patru luni, Enoh a început să se umfle. Au mers la un consult unde au descoperit că vena cavă era blocată. Au revenit la San Donato pentru o nouă intervenție. „Ne-am dus pe ultima sută de metri. Doctorii ne-au spus că dacă nu ajungeam, nu supraviețuia. În total, în cele trei dăți am stat nouă luni în Italia.”

bottom of page