top of page
Untitled-1-11.png

Teodora, 1 an și 8 luni
Atrezie de căi biliare

Teodora a primit nota 9.50 când s-a născut pe 17 martie 2021 la Spitalul din Bacău. „Dar după trei zile mi-au luat-o din cameră. Făcea pipi colorat și caca alb…”, spune mama Lucreția Mititelu, 38 de ani. A fost transferată la etajul 3, unde au fost investigații timp de două săptămâni. Apoi la Spitalul Sfânta Maria din Iași. La șase săptămâni, a suferit o operație Kasai, care nu i-a reușit. La opt săptămâni, altă intervenție de două ore. Nici acolo nu i-au dat șanse de supraviețuire. Medicii spuneau că are atrezie de căi biliare. „Am stat două luni și jumătate la spital în Iași. Apoi ne-au dat drumul acasă. Am revenit după două săptămâni, la analize. Apoi am sunat la Blondie. Ei au fost salvarea lui Teo! Ne-au ajutat enorm, cu zborul, dosarul, bănuți, că sunt tare scumpe analizele astea!” Au prins zborul Blondie spre Palermo pe 13 noiembrie. La clinica Ismett au fost trei săptămâni de investigații, și pe 1 decembrie s-a făcut transplantul de ficat, din lobul stâng al tatălui, Neculaie Mititelu, 42 de ani, care apoi a plecat la muncă în Germania, pe șantier, „că ne trebuiau bani”.

 

"Programasem zborul ei alături de alți copii care trebuiau să ajungă la Milano și Pisa. Dar am aflat și eu atunci că nu poți face trei escale în aceeași țară, că e considerat zbor intern pentru care trebuie să obții licență. Așa că am scos escala ei, să o trimitem cu alt avion. Și deși pare incredibil, nu a fost niciun alt avion disponibil. Am amânat zborul cu o zi, lucru ce implica alte complicățenii pentru că spitalul trebuie să îți dea altă dată de internare. Nimeni nu mai era calm. Părinții ei stăteau la mulți kilometri de Iași. I-am adus să îi cazăm cu o zi înainte la hotel. Era pandemie, se cerea certificat verde! Ei, am reușit în final."

– Adelina Toncean

 

„Soțul meu a intrat în salon pe la ora 8. Și Teo pe la 12. Și la 18 a venit profesorul Jean de Ville și ne-a zis că totul va fi OK”, spune mama Lucreția. S-au întors în țară pe 26 februarie 2022. După puțin timp, când au mers la Bacău, pentru control și rețetă, domnul doctor Sabău le-a spus: „Nu vreți să-i facem o radiografie? Nu îmi place cum se aude în partea dreaptă a plămânului.” S-au întors la Palermo pe 8 martie, cu un zbor normal. Pe 12 martie, Teo era internată, pe 15 a avut loc intervenția și pe 26 martie erau înapoi în țară. „Teo a rezistat la patru intervenții în cursul unui an. Am plecat galbeni ca portocala și acum suntem roz. Când dă necazul peste tine, trebuie să ai încredere în Dumnezeu! Și în fundații ca Blondie! Că noi singuri, ca părinți, n-am putea răzbi, nici financiar, nici psihic!”

bottom of page