Nu lăsăm pe nimeni în urmă

Odată cu pandemia de COVID-19, a trebuit să regândim fiecare proiect.

Doar ca în timp ce ne făceam planurile de cum le-am putea adapta, am aflat că mai mulți copii plecați în străinătate au rămas blocați acolo, neputând să se întoarcă acasă. Și atunci am știut că este nevoie să intervenim.

Primul caz a fost Darius, în 27 martie. Un copil de 7 luni, intubat, operat pe inimă de cinci ori, prins de epidemia de coronavirus la Milano.

Au urmat două fetițe – Gabriela si Maya. Maya în vârstă de 3 ani, cu cancer, și Gabriela având 13 ani și o operație pe coloană și paralizie.

Apoi, a fost Daniel, un tânăr cu cancer, adus cu ambulanța de la Viena.

Și tot apăreau noi cazuri pentru care trebuia să găsim soluții.

Victoria, de numai un an, trebuia să ajungă urgent în Palermo, având probleme cu transplantul de ficat pe care suferit.

Mai apoi, au apărut alte doua cazuri, Cristi și Cosmin, plecați la tratament în Elveția. I-am adus acasă și pe ei.

Cel mai recent caz, a fost și cel mai trist. Ionuț

Ionuț era internat la o clinică din Roma, suferind de o boală incurabilă și despre care se știa că nu mai are multe zile de trăit. Dorința mamei a fost ca Ionuț să moară acasă. În data de 1.05.2020, la ora 12.15 Ionuț a decolat din Roma spre România, iar în noaptea spre 2.05.2020 Ionuț a decedat. Întreaga sumă de 14.500 de euro necesară pentru a plati avionul care l-a adus acasă a fost achitată exclusiv din donații strânse pe pagina de Facebook a asociației.

Dacă vrei să vezi povestea fiecărui caz în parte, dă click pe numele lor.