top of page

Caravana Blondie

75% dintre copiii instituționalizați au fost abandonați imediat după naștere.Cei mai mulți dintre copiii lăsați singuri în spital provin din familii cu mame tinere, singure, cu tată necunoscut și fără sprijin din partea familiei. 


Cu ajutorul voluntarilor și al experților, Asociația Blondie va organiza caravane pentru a le ajuta, psihologic şi financiar, pe femeile care au sarcină cu risc.


Încercăm să ajungem la mamele, în special din mediul rural, unde monitorizarea sarcinilor nu se face sau se face foarte puțin. 

Ne propunem să ajungem cu o caravană dotată cu un ecograf mobil și care să facă toate examenele în sarcină, așa cum s-ar face monitorizarea dacă mama ar avea acces la servicii de sănătate.


Mai mult decât atât, ajungând din timp la ele, se poate ști dacă mama a mai părăsit alți copii înainte, dacă există deja în evidența asistenței sociale, dacă ulterior vor exista condiții pentru a fi crescut copilul în familie sau dacă este nevoie să fie ajutată mama în acest sens și, deja înainte ca acest copil să devină copil grav bolnav singur în spital, putem să pregătim un set de măsuri și pentru mamă, și pentru copil.Acest proiect este finanțat de Nuclearelectrica

bottom of page